OOOT - One order, one tree

one order one tree

One order one tree

Voor elke order een boom

De missie van OOOT is heel eenvoudig, voor elke online order wordt één boom geplant. De online business en het dagelijks versturen van pakjes heeft een grote impact op onze planeet. De CO2 uitstoot, het verpakkings- en beschermingsmateriaal dat gebruikt wordt, ... Door voor elke order een boom te planten, willen we ons steentje bijdragen en trachten onze CO2 voetafdruk te doen dalen.

Trees for the future

OOOT heeft een samenwerking met de NGO ‘Trees for the future‘. Zij zorgen in ontwikkelingslanden voor het opleiden van boeren. Zij krijgen een intensieve training rond bos-, bodem- en milieubeheer. Door het volgen van een bepaalde aanplantingsstrategie kunnen schrale akkers terug vruchtbare landbouwgronden worden. Deze zorgen voor een goede oogst zodat families terug zelfvoorzienend worden. 

Waarom wij deelnemen aan OOOT

Bij maison cosi kiezen we zorgvuldig voor prachtige -soms zelfs handgemaakte- items. Duurzame materialen genieten onze voorkeur omdat we op die manier een steentje willen bijdragen aan het milieu. Onze pakjes worden enkel met de hoogste noodzakelijke materialen verpakt. Bovendien helpen we graag mee aan een betere thuis voor iedereen. OOOT past dan ook perfect bij de visie van maison cosi.

 

14 januari 2022
10 view(s)